Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Game of the week #3 Ravens @ Cowboys

Week 3 brengt een wedstrijd die een keerpunt kan zijn voor twee verwachte play-off teams. De Ravens en Cowboys zijn allebei niet goed begonnen aan het seizoen en zijn op zoek naar de overwinning die het seizoen kan omkeren.

De Baltimore Ravens zijn slecht begonnen aan het seizoen. Nadat ze de opener verloren in Kansas City, werd er ook tegen de Raiders verloren. De Ravens stonden 23-13 voor in het vierde kwart, maar gaven twee field goals en een touchdown op, waardoor zijn de wedstrijd verloren zagen gaan. De Ravens hadden slechts 30 yards in de laatste drie drives van de wedstrijd. Als de Ravens nog iets willen maken van dit seizoen, moet deze wedstrijd gewonnen worden. Anders kunnen de Ravens zomaar nul van hun eerste vijf wedstrijden winnen. Na de Cowboys spelen de Ravens tegen de Bills en in Cincinnati tegen de Bengals, twee van de favorieten in de AFC.

De Cowboys komen af van een verschrikkelijke verliespartij. Thuis werden ze 44-19 afgedroogd door de Saints. Ook voor de Cowboys voelt deze wedstrijd belangrijk. In oktober en november spelen ze, in deze volgorde, tegen de Steelers, Lions, 49ers, Falcons, Eagles en Texans. Zes teams met grote verwachtingen van zichzelf dit seizoen. Als de Cowboys zichzelf ademruimte willen geven is het winnen van deze wedstrijd en volgende week donderdag tegen de Giants essentieel.

Waar liggen de kansen?

De Ravens moeten hun aanval focussen op het rennen van de bal. Met de nog zwakke offensive line van de Ravens, is het gevaar van Micah Parsons erg groot. Derrick Henry heeft goede momenten gehad en moet het wapen zijn waar de Ravens veel geld voor neergelegd hebben. De Ravens hebben zichzelf te afhankelijk gemaakt van pass. Zeker met hoe gemakkelijk de Saints de bal wisten te bewegen, zonder veel te passen, moet hier de nadruk liggen. Verdedigend hebben de Ravens veel druk op de quarterback weten te zetten. Iets dat kan helpen als dit Dak Prescott uit zijn ritme kan halen.

De Cowboys speelden in week 1 verdedigend goed, maar een week later was het compleet anders. De Cowboys konden de pass en run niet stoppen. De Ravens hebben een O-line die nog niet gewend is aan elkaar. Micah Parsons was storend voor de Browns aanval en moet dat ook zijn voor de Ravens. Het voornaamste wat de Cowboys moeten doen is de bal niet weggeven, Sinds 2022 hebben de Cowboys minstens één turnover gehad in alle verloren wedstrijden. Wanneer het team van Mike McCarthy niet de wedstrijd van zichzelf verliest met turnovers, maken ze altijd een goede kans. 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *