Football Sunday #2 Recap

De tweede competitieweek van NFL was weer om van te smullen. We doen een snel rondje langs de velden van de meest aangename matchups.

Bengals – Chiefs voldoet aan alle verwachtingen.
De wedstrijd van de week zorgde direct voor spektakel. Nadat eerst beide teams lange drives hadden die eindigden in field goals  ging het op en neer. Mahomes gooide zijn eerste pass van de tweede drive een interceptie, die de Bengals en Burrow in positie brachten voor een touchdown. Mahomes maakte direct zijn fout goed, met een 44-yard pass naar Rashee Rice.

Mede dankzij een fumble van Chiefs rookie Carson Steele stonden de Bengals bij de rust 16-10 voor. De Chiefs hadden in de eerste helft succes met het rennen van de bal, met 91 rushing yards. In situaties waar de Chiefs pasten, werd Mahomes snel onder druk gezet vanaf de buitenkant. Zoals ook al voorspeld, hadden de Chiefs tackles het moeilijk met de Bengals.

De Chiefs kwamen sterk uit de rust, met een drive van bijna zeven minuten, beëindigd door een touchdown catch van back-up tackle Wanya Morris. De Chiefs hebben de afgelopen seizoenen hun identiteit compleet omgegooid, van een team dat de bal vaak diep gaat, naar een team dat de bal veel en efficiënt rent, met veel korte passes.

De Bengals sloegen direct terug met een drive van elf plays en 70 yards, met een 4th and goal vanaf de 2,5 yard line om de drive te beëindigen. De Bengals leken op rozen, zeker nadat Cam Taylor-Britt een pass, bedoeld voor Xavier Worthy, onderschepte. Taylor-Britt zijn opmerkingen over Xavier Worthy waren een groot gedeelte van de build-up naar de wedstrijd.

Toch waren het de Chiefs die twee minuten later scoorden. Joe Burrow probeerde de play te verlengen op 3rd and 10 en daar betaalde hij een hoge prijs voor. Hij liet de bal los vanwege een sack, Chiefs safety Chamarri Conner bracht de bal terug voor een touchdown, waardoor de Chiefs met 23-22 voorstonden.

De Bengals scoorden direct een field goal om de voorsprong terug te pakken. Nadat de verdediging een punt forceerden, kregen de Bengals de bal om mogelijk de klok uit te lopen. De Chiefs verdediging kwam op stoom op het juiste moment en dankzij een sack van de blitzende Conner,  kreeg Kansas City de bal op hun eigen 25 met 2.35 te spelen.

Patrick Mahomes laat vaak in grote momenten zien waarom hij de beste quarterback in de NFL is, toch gaven de Bengals zich niet zomaar gewonnen. De Bengals forceerden 4th and 16. Mahomes verlengde de play, rende naar links en gooide voor Rashee Rice. Rice probeerde te vangen maar werd vanaf achter geraakt, goed voor een flag: Defensive pass interference. De Chiefs kregen de bal in field goal positie en Harrison Butker bewees zijn waarde en maakte een 51-yard field goal voor de overwinning.

Packers rennen de bal naar de overwinning
De Green Bay Packers starten vanwege de blessure van Jordan Love voorlopig met Malik Willis als quarterback. Willis, die in zijn NFL-carrière geen overtuigende passer van de bal is, hoefde niet veel te gooien. In de eerste helft renden de Packers 34 keer voor 237 yards. De verdediging begon ook sterk, waardoor de Packers 10-0 voor stonden bij de thee.

De Packers renden de bal in de tweede helft nog negentien keer en gooiden in de hele wedstrijd slechts veertien passes, niet veel langs de line of scrimmage. De Colts konden in de eerste helft de run niet stoppen en daardoor verloren ze de wedstrijd. De drie intercepties van Anthony Richardson hielpen niet mee. Richardson had ook vandaag een paar mooie worpen, maar mist nog veel kwaliteiten die nodig zijn om een succesvolle NFL-quarterback te zijn. De Packers wonnen uiteindelijk met 16-10.

Shoot-out in Dallas
De Saints en Cowboys zorgden voor spektakel in Dallas. De Saints begonnen fantastisch, ze scoorden iedere drive van de eerste helft een touchdown, waardoor ze 35-16 voorstonden bij de rust. De Cowboys leken niet het team vorige week, quarterback Dak Prescott gooide een interceptie en ze waren niet in staat de bal over de grond te bewegen.

De Cowboys werden niet wakker in de rust. Ze scoorden slechts drie punten, de Saint koelden wat af en scoorden maar negen punten, goed voor een 44-19 overwinning. Alvin Kamara leidde de weg met 180 totale yards en vier touchdowns. Derek Carr gooide slechts elf passes voor 243 yards en twee touchdowns. De Cowboys moeten de neuzen na de blamage van zondag weer dezelfde kant op richten. Volgende week nemen ze het op tegen de Baltimore Ravens, die nog steeds op zoek zijn naar hun eerste overwinning.

Vikings verrassen vriend en vijand door 49ers te verslaan
De Minnesota Vikings zorgden voor een verrassing deze week. Voor de tweede week op rij wonnen ze, ditmaal werden de San Francisco 49ers verslagen. Sam Darnold speelde sterk, hij gooide voor 268 yards, waaronder een 97 yard pass naar Justin Jefferson. De 49ers speelden goed, maar hielpen zichzelf niet. Twee keer werden ze gestopt op 4th and short en Brock Purdy gooide een interceptie in zijn eigen helft. Ook blokkeerden de Vikings een punt.

De Vikings leken op weg naar een makkelijke overwinning, maar een fumble van Aaron Jones die op weg leek naar de endzone gaf de 49ers een kans. Ze scoorden een touchdown, maar konden uiteindelijk niet genoeg doen om terug te komen in de wedstrijd. Vikings winnen 23-17. Justin Jefferson verliet de wedstrijd geblesseerd voor de Vikings, George Kittle maakte de wedstrijd niet af voor de 49ers.

Aidan Hutchinson domineert, maar Buccaneers winnen
De Buccaneers zijn met 2-0 begonnen met het seizoen. Ze versloegen de Detroit Lions, in Detroit, wraak voor de verloren Divisional wedstrijd van vorig seizoen. Lions’ Aidan Hutchinson liet zich van zijn beste kant zien, dankzij zijn 4.5 sacks werden de Bucs twee keer tot field goals gehouden en twee keer geforceerd om te punten.

De Buccaneers hadden het de hele wedstrijd moeilijk. Ondanks dat wisten de Buccaneers twee goede touchdown-drives samen te stellen, die hielpen onderweg naar een 20-16 overwinning.

De Lions verloren deze wedstrijd van zichzelf. Drie redzone drives eindigden in field goals, ze maakte een fout aan het einde van de eerste helft die drie punten kostte en Jared Goff gooide twee intercepties.