Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Game of the Week #2: Chiefs-Bengals

De Cincinnati Bengals hebben eindelijk hun kans op revanche, de kans waar ze op wachten sinds de verloren AFC Championship Game van 2022. De Chiefs willen duidelijk maken dat zij nog steeds het prominente team van de AFC zijn, terwijl de Bengals die troon willen pakken dit jaar.

Na een goede overwinning tegen de Baltimore Ravens in de opener van het seizoen, proberen de Chiefs hun perfecte score vol te houden tegen de Cincinnati Bengals. De Chiefs speelden in de eerste week erg goed. Patrick Mahomes gooide voor 291 yards, een touchdown en een interceptie. Isiah Pacheco had het daarentegen moeilijk tegen de goede Baltimore verdediging. 

De Chiefs kunnen met vertrouwen vooruit kijken naar deze wedstrijd, de Bengals komen af van een verschrikkelijke openingswedstrijd. Als grootste favoriet van de week verloren de Bengals van de Patriots, die de hele dag efficiënt waren en voor 170 yards renden. Ook aanvallend hadden de Bengals het moeilijk, de receivers hadden veel problemen met de Patriots verdediging. Ja’Marr Chase bleek duidelijk niet blij met zijn huidige (contract)situatie en Tee Higgins was geblesseerd. De Bengals hebben Chase en Higgins nodig tegen de Chiefs verdediging, die vorig seizoen een van de beste van de NFL was. 

Waar liggen de kansen?
Voor de Chiefs liggen de kansen vooral in de run game. De Bengals konden Rhamondre Stevenson de hele wedstrijd niet stoppen, met Isiah Pacheco, die vergelijkbaar speelt, kunnen de Chiefs inspelen op die zwakte. De Bengals gaan met emotie spelen, ze moeten het slechte resultaat van vorige week goedmaken, maar ook willen ze revanche voor de AFC Championship wedstrijd van 2022. De bal rennen, de wedstrijd verkorten en je verdediging vertrouwen speelt daarom in het voordeel van de Chiefs, die vorig jaar de titel wonnen met die speelstijl.

De Bengals zijn uit op revanche, maar dit Kansas City team is beter dan het team dat hen versloeg in 2022. De Chiefs hebben een sterkere verdediging en hebben inmiddels betere receivers en running backs. De Chiefs hebben twee offensive tackles die nog niet vertrouwd zijn. Jawaan Taylor heeft het al twee jaar moeilijk na het tekenen van zijn grote contract, rookie Kingsley Suamataia maakte een goede indruk in zijn eerste wedstrijd, maar heeft nog niet veel ervaring. De Bengals pass-rush is het beste van de buitenkant, Sam Hubbard en Trey Hendrickson zijn goede rushers, die het Patrick Mahomes moeilijk kunnen maken. De Bengals aanval moet meer punten scoren dan afgelopen zondag, maar Mahomes onder druk zetten en uit zijn ritme halen is essentieel voor een Bengals overwinning in week twee.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *