Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Game of the week #7 Chiefs @ 49ers

Week 7 van de NFL brengt ons de wedstrijd waar we al acht maanden op wachten, de rematch van Super Bowl LVIII. Het is zondagavond Chiefs-49ers. Beide teams hebben extra tijd om zich klaar te maken voor deze topper, wat hopelijk het spel alleen maar ten goede komt.

Op 11 februari van dit jaar namen de Chiefs en 49ers het tegen elkaar op in de Super Bowl. De Chiefs wonnen in overtime met 25-22. Nu, acht maanden later, zijn de 49ers uit op revanche. 

De Chiefs zijn zoals gewoonlijk op het winnende pad. Ondanks dat ze met 5-0 begonnen zijn, is iedereen het eens dat ze nog niet eens in vorm zijn. De aanval tenminste, de verdediging is terug op het niveau van vorig jaar en speelt als misschien wel de beste in de NFL. 

Ook San Francisco is nog niet in topvorm. Dankzij veel blessures van hun beste spelers aan beide kanten van de bal hebben ze nog niet veel continuïteit kunnen vinden. Quarterback Brock Purdy speelt goed, maar het team heeft nog niet twee goede wedstrijden op rij kunnen neerzetten. Vorige week donderdag wonnen ze met 36-24 van de Seahawks, in een wedstrijd waar ze voor meer dan 200 yards wisten te rennen en passen. 

Waar liggen de kansen?

Beide teams hebben sterke verdedigingen zonder veel zwakke punten. De San Francisco verdediging is sterk, maar ze hebben nog niet op grote momenten teams weten te stoppen. Teams die de wedstrijd in handbereik houden, verslaan de 49ers dit seizoen. Ze kunnen alleen wedstrijden winnen die ze voor grote delen van de wedstrijd onder controle hebben. De Chiefs kunnen de bal op verschillende manieren bewegen, het is belangrijk om in de wedstrijd te blijven voor de Chiefs.

De Chiefs verdediging is erg sterk, maar in de eerste twee wedstrijden bleek dat ze moeite hadden met tight ends. Isiah Likely en verschillende tight ends van de Bengals waren effectief. Met ster tight end George Kittle, hebben de 49ers iemand die de verdediging van San Francisco pijn kan doen. De 49ers worden geleid door revanche, vorig jaar verloren de Chiefs ook hun Super Bowl rematch tegen de Philadelphia Eagles. Aan motivatie is er deze week geen gebrek bij de 49ers.

Mijn voorspelling: 20-17 Chiefs

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *