Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Bryce Young naar de bank, Andy Dalton start

Na slechts achttien NFL-wedstrijden is de nummer een selectie van de 2023 draft naar de bank verwezen. Bryce Young is niet langer de startende quarterback van de Carolina Panthers. Andy Dalton start zondag tegen de Raiders. 

In 2023 werd Bryce Young gezien als de beste quarterback in de draft. Dan Orlovsky vergeleek zijn kalmte met Joe Burrow. De Panthers dachten dat Young zijn slimheid en behendigheid ervoor zou zorgen dat hij succes kon hebben in de NFL. Bryce Young verkocht zichzelf fantastisch aan voormalig Panthers coach Frank Reich. 

Young wist de Panthers te verleiden om twee selecties in de eerste ronde, twee in de tweede ronde en wide receiver D.J. Moore op te geven aan de Chicago Bears. De Bears gebruikten deze selecties onder andere voor quarterback Caleb Williams, cornerback Tyrique Stevenson en offensive tackle Darnell Wright. 

Young kwam net als veel gefaalde quarterbacks terecht in een slechte situatie. Weinig quarterbacks hadden succes gehad met het team dat de Panthers de afgelopen twee jaar op het veld hadden staan. Toch was Young zijn spel slecht. Young miste veel passes, zag veel open receivers niet en wist niet wanneer het beter was om de bal weg te gooien. In zijn achttien NFL-wedstrijden tot nu toe gooide Young voor 3122 yards, elf touchdowns en dertien intercepties, ook was hij in 2023 goed voor elf fumbles.

Young heeft nog de kans om zijn carrière om te draaien, maar weinig quarterbacks van zijn lengte zijn succesvol geweest. De enige quarterback met enig succes was Doug Flutie, die acht seizoenen in de CFL speelde, voordat hij op 35-jarige leeftijd terugkeerde naar de NFL. Young speelt de komende weken en misschien de rest van het seizoen niet. Dit geeft hem de kans voor een mentale reset, die hij hard nodig heeft.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *