Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

‘Hij (Xavier Worthy) kan alleen recht vooruit rennen’

De Bengals-Chiefs rivaliteit bloeit deze week weer vol op. Net zoals voorheen zijn de Bengals het meest spraakmakend, ditmaal liet Cam Taylor-Britt zich uit over rookie-receiver Xavier Worthy.

‘Snelheid, dat is het, hij kan recht vooruit rennen. Hij kan Jet sweeps rennen en recht vooruit, niet veel meer. Hij is heel licht, als je contact maakt kun je hem stoppen’, aldus Taylor-Britt, toen hij gevraagd werd over Worthy na de training van woensdag. 

Worthy liet direct van zich horen in zijn eerste NFL-wedstrijd. Eerst scoorde hij een 21-yard touchdown op een jet sweep, daarna een 35-yard receiving touchdown waar hij een rechte lijn aan snelheid was die de Ravens niet stopte. Worthy was tijdens de combine de snelst gemeten speler aller tijden. Zijn snelheid geeft de Chiefs een wapen dat ze niet hebben gehad sinds het vertrek van Tyreek Hill: topsnelheid. Als Worthy op stoom komt is niemand sneller, toch mist de receiver enkele kwaliteiten van top-receivers in de NFL.

De rivaliteit tussen de Chiefs en Bengals zorgt altijd voor rumoer. In 2022 benoemden de Bengals het stadion van de Chiefs ‘Burrowhead’, nadat ze twee eerdere ontmoetingen daar wisten te winnen. De Chiefs lieten na de overwinning in de AFC Championship wedstrijd weten wat ze daarvan vonden. Sinds dat moment hebben de Bengals, vooral dankzij blessures, niet veel gedaan. De Chiefs hebben sindsdien twee Super Bowl trofeeën gewonnen. De Bengals zijn uit op revanche zondag om 22.25.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *