Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

NFL Weekly: Alsof er niks is veranderd

Het nieuwe seizoen gaat vrolijk verder waar het vorige is geëindigd. Met een spectaculaire overwinning van de Kansas City Chiefs op de Baltimore Ravens is de toon meteen gezet.

Door: Jeroen van den Berk

Alsof er sinds de Superbowl in februari niets is veranderd. De Chiefs winnen een nagelbijter, Derrick Henry blijft ook in een ander shirt gewoon scoren, Patrick Mahomes en Lamar Jackson blijven waanzinnig, er vliegt een B-2 stealth bommenwerper over het stadion en na afloop verlaten Travis Kelce en Taylor Swift hand-in-hand het Arrowhead Stadium.

Niks veranderd dus in het afgelopen halfjaar. Net zoals dat de Chiefs weer ontsnappen in een spannende wedstrijd, en dat er volop wordt gepraat over een beslissing van de officials. Eén teen – misschien zelfs alleen de nagel, of drie witte grassprieten – komen de Ravens tekort om te winnen.

De mooiste move van de avond zit in de touchdown die Isaiah Likely wél maakte, met maar liefst 31 yards na de catch. Hij weet twee man af te schudden en door heel even in te houden, ontwijkt hij verdediger Bryan Cook van de Chiefs. In plaats van een ‘zekere’ tackle is het een score, en Cook zal nog lang balen van dit moment.

Wel nieuw ten opzichte van vorig seizoen is de entree van wide receiver Xavier Worthy. Hij krijgt nog niet het aantal kansen dat wordt gehoopt – drie ballen, twee touchdowns, 68 yards – maar uit de mogelijkheden díe hij krijgt, haalt hij het maximale. Wat een heerlijke speler. Als dit een voorproefje is geweest, dan wordt het smullen.

Op de Chiefs staat in elk geval geen maat, en al helemaal niet nu Mahomes ineens meer aanvallende wapens heeft. Kansas City is op missie om een unieke trilogie te pakken (niet eerder won een team drie Superbowls op rij) en stap één is gezet. Sinds 2018 spelen de Chiefs al in elke AFC Championship game en in de laatste vijf jaar staat Kansas City in vier Superbowls, waarvan er drie worden gewonnen.

Week 1 is véél te vroeg om voorspellingen te doen, maar dit team is bijna voorbestemd om dit seizoen geschiedenis te schrijven.

En dan moet al dat andere lekkers nog komen. De eerste wedstrijd ooit in Zuid-Amerika. De kraker tussen de Jets en 49ers op maandagavond. Al die interessante rookies – Caleb Williams, Bo Nix, Marvin Harrisson Jr, Malik Nabers – en nog zoveel meer. Donderdag, vrijdag, zondag, maandag; en op zaterdag weer college football.

Geniet, en vooral niet met mate.

Jeroen van den Berk schrijft elke week voor Gridiron. Hij speelde zelf 18 jaar competitie in Nederland en Duitsland, volgt de NFL op de voet sinds 1999 en is fan van de Detroit Lions.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *