Chiefs verslaan Ravens op de valreep in opener

Het NFL-seizoen is officieel van start. Donderdagnacht wonnen de Chiefs 27-20 van de Ravens. De Ravens leken de wedstrijd te verlengen, nadat Lamar Jackson een touchdown pass gooide naar Isiah Likely, maar Likely zijn teen was op de witte lijn en de touchdown werd weggehaald.

Het Ravens 2024 seizoen begon net zoals het 2024 seizoen eindigde, een verlies tegen de Kansas City Chiefs in een wedstrijd die zeker te winnen was. De Chiefs wonnen uiteindelijk met 27-20, in een spannende wedstrijd.

Beide teams begonnen met goede drives, na een 21-yard run van rookie-receiver Xavier Worthy stond de wedstrijd gelijk met 7-7. De rest van de helft ging op en neer, zonder veel scores. Na een field goal van Justin Tucker stond het 13-10 in voordeel van de Chiefs met de rust.

De Chiefs kwamen goed uit de rust, met direct een mooie drive, met een Isiah Pacheco touchdown om het af te ronden. Vlak na het begin van het vierde kwart rende Lamar Jackson uit de pocket en gooide hij naar Isaiah Likely, die de laatste 20 yards naar de endzone met de bal in zijn handen aflegde.

De Chiefs antwoorden direct, een 35 yard pass van Patrick Mahomes naar rookie Xavier Worthy gaf hem zijn tweede touchdown van de wedstrijd. De Chiefs leidden met 27-17 en de wedstrijd leek voorbij, maar de Ravens knokten zich terug. Direct scoorden ze een field goal en wisten de Ravens de Chiefs te stoppen om de bal terug te krijgen met 1.49 op de klok.

Met 43 seconden over, gooide Jackson diep naar Rashod Bateman voor 38 yards, waardoor de Ravens op tien yard lijn waren. Jackson had de volgende twee plays eerst Likely en daarna Zay Flowers open, maar hij kon de pass niet maken. Met vier seconden over, gooide Jackson naar Likely achterin de endzone. De scheidsrechter zei eerst touchdown, Jim Harbaugh zei direct dat de Ravens voor 2 gingen en de overwinning, maar na een review bleek Likely zijn teen op de lijn.