Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Quarterback: Arizona Cardinals

De Arizona Cardinals hadden tijdens de draft de keuze tussen een nieuwe franchise quarterback, of iemand die de huidige quarterback kon helpen. Ze kozen voor Marvin Harrison jr, de speler die gezien werd als de beste niet-quarterback in de draft. Harrison jr, zoon van Hall of Famer Marvin Harrison, moet Kyler Murray helpen met het terugvinden van zijn vorm.

Kyler Murray
De Cardinals selecteerden in 2019 Kyler Murray met de eerste selectie. De kleine quarterback (178cm) verving Josh Rosen, die een jaar eerder werd geselecteerd in de eerste ronde. In de eerste drie seizoenen in de NFL speelde Murray goed. Hij werd elk seizoen beter, gooide voor veel yards en leidde de Cardinals naar de play-offs. Tot het 2022 seizoen was er veel hoop voor Murray, maar na een slecht begin eindigde zijn seizoen met een blessure. Murray miste bijna een heel jaar vanwege deze blessure en miste de eerste 9 wedstrijden van 2023.

Murray wist zijn waarde te bewijzen in de wedstrijden die hij speelde. De Cardinals wonnen drie van de acht wedstrijden met Murray, terwijl ze slechts een van de acht wedstrijden zonder Murray wonnen. Murray gooide voor 1799 yards, tien touchdowns en vijf intercepties, ook rende hij voor 244 yards en drie touchdowns. Murray’s kleine bouw zorgt altijd voor twijfels in de NFL. Er zijn niet veel quarterbacks met zijn bouw en degene die er zijn hebben niet veel succes gehad. Murray moet bewijzen dat hij succes kan hebben, met een beter team om zich heen krijgt hij dit jaar de kans daarvoor.

Desmond Ridder
In 2022 werd Desmond Ridder geselecteerd door de Falcons in de derde ronde. Hij moest de vervanger worden van Matt Ryan, die naar de Colts vertrok. Ridder begon als back-up, maar eindigde het seizoen als starter. Voor 2023 kreeg hij de kans om te starten. Ridder leek niet klaar voor deze kans. Alhoewel de aanval er goed uitzag bij vlagen, maakte Ridder veel fouten. De Falcons hadden makkelijk de play-offs kunnen halen, maar werden gehaperd door Ridder, die twaalf intercepties en fumbles had. Ridder is dit jaar de back-up van Kyler Murray en kan speeltijd verwachten. Murray miste de laatste drie seizoenen tijd vanwege blessures. Als Ridder speeltijd krijgt moet hij bewijzen klaar te zijn voor de kans.
Clayton Tune
De 25-jarige Clayton Tune gaat zijn tweede NFL seizoen in. Tune kreeg in 2023 een keer de kans om te starten. Hij werd voor de leeuwen gegooid tegen de Cleveland Browns. De Browns wisten de Cardinals te houden tot 58 yards de hele middag. Tune gooide twee intercepties en leek, net zoals de hele Cardinals aanval, in een andere competitie thuis te horen. Tune krijgt deze zomer meer kansen om zichzelf te bewijzen, ervaring op te doen en zijn plek te verdienen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *